Fotografia Digitala Alb-Negru

Imaginile alb-negru domina cea mai mare parte a istoriei fotografiei. Ori de catre ori privim catre clasici nu putem trece cu vederea dimensiunea fenomenului. Realizata in mare masura pe film, fotografia alb-negru ramane pentru totdeauna reperul de rafinament fotografic al intregului secol 20. Filmul color sau revolutia digitala nu i-au stirbit nimic din prestigiu si noblete. Din potriva, primul a oglindit-o prin comparatie, iar a doua i-a dat aripi noi, nebanuite. Evolutia metodelor de editare digitale duc acest gen intr-o noua era, cu mult mai bogata si mai creativa decat tot ce a cunoscut pana in prezent. In cadrul scolii noastre fotografia alb-negru ocupa un loc aparte. Grupul construit de noi si dedicat acestui gen, denumit BWB Photography (Back To White And Black Photography), care are aproximativ 1000 de membri, care a semnat in anul 2018 primul volum de fotografie aparut in cadrul scolii si care se pregateste in acest moment pentru a unsprezecea expozitie, reprezinta o comunitate energica si competitiva in care invitam toti iubitorii de imagine alb-negru. Prin cursul Fotografia Digitala Alb-negru va propunem o incursiune amanuntita in acest univers, din perspectiva practica.
Ansel Adams, Henri Cartier Bresson, Sebastiao Salgado, Philippe Halsman sau Brassai, autori ale caror lucrari reprezinta tot atatea lectii de fotografie alb-negru ne deschid drumul la acest curs.
Calitatea fotografiei alb-negru depinde atat de capacitatea autorului de a seta corect aparatul foto pentru rezultatul final cat si de priceperea acestuia in ceea ce priveste organizarea tonurilor, luminilor si umbrelor intr-o lume color, de precizia compozitiei, de impactul subiectului si arta editarii ulterioare. Inainte de a face click, fiecare fotograf ia multe decizii. Toate influenteaza rezultatul. Hai sa le luam cat mai corect in directia imaginii finale.

Perioada desfasurare: 19.01.2024 – 09.02.2024
Desfasurare curs:
– vineri, intre 19:00 si 21:30.

Numar de locuri: 12
Lector: Razvan Bulus

Taxa: 700 lei/persoana
Plata poate fi facuta la sediul nostru cu numerar sau card. Pentru plata prin virament bancar gasiti detaliile la CONTACT.
Pentru inscriere sunt necesare o copie dupa CI si achitarea taxei de curs.
Inscrierea la fiecare grupa se face in limita locurilor disponibile.

Programa:
Clasici si moderni in lumea fotografiei alb-negru. Analiza elementelor de impact din fotografii consacrate. Analiza de imagini cu impact, alaturi de autorii acestora.
Atmosfera clasica si atmosfera ultramoderna alb-negru.
Dezvoltarea capacitatii de a vedea in alb-negru scene color.
Gestionarea tonurilor de gri, contrastului, luminii si umbrei in scene complexe.
Setarea corecta a aparatului foto digital pentru cel mai bun rezultat alb-negru.
Compozitia cu impact in fotografia alb-negru (elemente grafice, static si dinamic, pattern, vectori, cheia inalta, cheia joasa si chiaroscuro, relatia subiectului cu fundalul, spatiul negativ, abstract si figurativ). Aplicatii practice.
Editarea imaginii alb-negru (flux de lucru corect, imaginea RAW, metode de conversie a imaginilor color, utilizarea histogramei, modificarea gamei tonale, HDR cu si fara bracketing, editari zonale, lucrul cu straturi, simularea aspectului retro si a unor filme alb-negru legendare).
Programe de editare folosite in cadrul cursului: Adobe Photoshop si Nik Collection.

Intrebari si raspunsuri:

I: Sunt fotograf incepator. Pot participa la acest curs?
R: Daca nu ai mai facut fotografie pana in prezent iti recomandam Cursul de Fotografie pentru incepatori. Cursul Fotografia Digitala Alb-Negru se adreseaza fotografilor cu un nivel mediu de experienta, capabili sa foloseasca aparatul foto pe functia Manual.

I: Ce aparat foto imi trebuie?
R: Orice aparat foto digital este binevenit, insa cele mai bune variante sunt camerele DSLR, mirrorless sau compacte avansate. Echipamentul foto necesar parcurgerii cursului: camera foto si trepied.

I: E nevoie si de un aparat foto pe film?
R: Acest curs se ocupa exclusiv de fotografia digitala.Pentru fotografia pe film iti recomandam cursul Fotografia Alb-Negru pe Film.

I: Ce program de editare folosim?
R: Folosim Adobe Photoshop si Nik Collection.

I: Am zero experienta in Photoshop, e o problema?
R: Experienta in Photoshop nu este obligatorie pentru ca parcurgem pas cu pas tehnicile de editare.

I: Am nevoie de laptop cu Photoshop la curs?
R: Este recomandabil pentru a aplica impreuna fiecare pas al editarii.

I: E nevoie de o pregatire teoretica prealabila pentru acest curs?
R: Nu.

I: Vor exista teme?
R: Da. Atat teme fotografice cat si teme de studiu.

I: Vom sustine un examen la finalul cursului?
R: Nu.

I: Dupa terminarea cursului, vor exista oportunitati de participare in alte activitati alb-negru ( ture foto, expozitii etc.)?
R: Da. In cadrul comunitatii BWB Photography, dedicate fotografiei alb-negru.

I: Se acorda diploma la final?
R: Acordam la cerere diploma de participare.

Pentru inscrieri ne puteti contacta la:
Telefon: 0755.10.80.79.
E-mail: rgbfotocurs@gmail.com

  • Oana GrigoreȚi se daruieste o noua viața. Ți se dăruiesc alți ochi. Primesti tot ce este de fapt neprețuit. Ajungi sa faci toate cursurile si apoi sa o iei de la capăt. Devine o adicție..... un loc magic cu oameni absolut deosebiți pe care ii leagă aceeași pasiune. Ajungi sa legi prietenii care probabil vor dura toată viața. Secretul nu este neaparat informația pe care o primesti... informația in ziua de azi o gasesti peste tot. Secretul este ca ți se face POFTA! Și ajungi sa studiezi, sa explorezi, sa exersezi in încercarea de a potoli acea pofta. Jos pălăria pentru toată implicarea și talentul didactic pe care le are Razvan! Recomand aceasta școala oricui oricând oricum!
  • Gabriela VecerdeaO călătorie de două luni și jumătate în care am petrecut timp de calitate. În care am învățat fotografie într-un mod neașteptat și minunat. În care fiecare lecție, vizită la muzeu sau ieșire în natură mi-a adus un plus de încredere. Este vorba de ceea ce spunea Marcel Proust: "Adevărata călătorie a descoperirii presupune nu să cauți peisaje noi, ci să vezi cu ochi noi". Aș recomanda acest curs? Da. Din toată inima.
  • Mihaela TasuleaRGB este mai mult decat o şcoala care m-a învăţat despre tehnică fotografică, este o şcoală unde am învățat despre cultură vizuală. Ba chiar mai mult - a fost o experiență de viață, poate cea mai bună din viața asta, unde am învățat de la cel mai bun lector ce înseamnă să îți faci cu pasiune meseria si să transformi munca în placere.
  • Horia PetrescuHmmm, nu stiu cu ce sa incep... Cu exceptionala pasiune a lui Razvan pentru fotografie si pentru arta in general? cu exceptionalul mod de predare? cu workshopurile pe care le-am facut? sunt mult prea multe... Au fost 3 luni de curs pentru incepatori extraordinare, urmate de inca 2 luni la avansati si sper sa nu se termine aici :) Va incurajez pe toti sa urmati cursurile RGB... veti avea parte de o experienta unica!
  • Constantin MindruRazvan nu e doar un bun profesor si fotograf, dar si un foarte talentat entertainer! Daca te simti atras de fotografie, ai simtul umorului si vrei sa fii inconjurat de oameni minunati, incearca un curs cu Razvan Bulus! Am absolvit in 2008 un curs la care printre alti lectori era si Razvan. Un om de nota 10!
Fotografia Digitala Alb-NegruAna Maria Merca
Call Now Button0755108079