Experienta RGB

RGB Photography a deschis portile pe 29 februarie 2008 primilor participant la Cursul MARE de Fotografie. Am construit un loc in care toate intrebarile, curiozitatile si experimentele unui pasionat de imagine sa fie posibile prin cele mai eficiente metode: interactiunea intre cursanti, experimentele creative si, mai ales, aplicatiile practice. Entuziasmul si evolutia fiecarei grupe ne-a motivat sa aducem mereu ceva nou: o tema surpriza, un proiect de grup, o sedinta foto intr-un loc deosebit, un concurs spontan. Stim ca dimensiunea fenomenului fotografic este imposibil de cuprins in intregime intr-un singur curs. De aceea am lansat cursuri si workshopuri care sa acopere cat mai multe dintre directiile de studiu ale fotografiei. 

Actuali si fosti cursanti ne sunt aproape la expozitii, pe platformele social media, in excursii si la aniversari. Le multumim pentru fiecare lucru pe care noi l-am invatat de la ei si ca ne-au ajutat sa ne pastram pasiunea, energia si entuziasmul. 

Povestea merge mai departe!

ani de activitate
0
ore de curs
0
cursanti
0

Expozitiile Grupului BWB Photography

In cadrul scolii noastre fotografia alb-negru ocupa un loc aparte. Grupul constituit de noi si dedicat acestui gen, denumit BWB Photography (Back To White And Black Photography),  are peste 1000 de membri. In anul 2018 apare primul volum de fotografie alb-negru in cadrul scolii RGB Photography, semnat de cei mai creative membri ai grupului, care se pregatesc in acest moment pentru a douasprezecea expozitie. BWB Photography reprezinta o comunitate energica si competitiva in care invitam toti iubitorii de imagine alb-negru.

Prin cursurile Fotografia Digitala Alb-Negru, Fotografia Alb-Negru pe Film si Portretul Alb-Negru va propunem o incursiune amanuntita in acest univers, din perspectiva practica.

In acest moment ultima expozitie se afla pe simeze la Gram Bistro.

TEMA PINHOLE

Pinhole este o camera simpla, fara lentile, care poate realiza fotografii. O simpla cutie neagra in interior cu o perforatie pe una din laturi, va proiecta pe peretele interior opus, imaginea rasucita si rasturnata aflata in fata perforatiei. Daca pe peretele cu proiectia este pus film foto, acesta este impresionat si obtinem astfel fotografii. Se pot folosi cutii din cele mai diverse: din lemn, din metal, din plastic. Cutii de ceai, doze de bere, ambalaje de parfum sau chiar oua.
Una din temele noastre preferate este tema Pinhole la care fiecare cursant este invitat sa construiasca o astfel de camera si sa realizeze fotografii cu ea.

TEMA MERE CUSUTE

Surpriza este un ingredient important pentru orice artist. Cursantii nostri cunosc din plin acest lucru. Iar noi nu contenim sa ii provocam.

De fiecare data cand propunem aceasta tema la Cursul de Fotografie primim cele mai diverse reactii. Si cel mai mult ne surprinde creativitatea cursantilor care se bucura de aceasta tema traznita.