Traineri

Razvan este un profesor innascut, sufletul si energia scolii RGB Photography. Cu entuziasmul si determinarea care il caracterizeaza, in cei peste 15 ani de experienta de predare Razvan a distilat informatia tehnica intr-o forma usor de integrat in practica foto pentru a avea mai mult timp sa declanseze creativitatea cursantilor si sa le extinda universul vizual prin intalnirea cu Arta.

Paul este absolvent RGB Photography care a devenit fotograf profesionist si a decis sa impartaseasca din experienta sa cursantilor nostri.

Răzvan Buluș

  Razvan e un povestitor innascut. Este sufletul si inspiratia din spatele RGB Photography, care vine mereu cu cele mai neconventionale proiecte si teme de gandire. Duce cursantii in ture foto pe munte si developeaza filmele alaturi de ei direct la cabana. Construieste camere foto din obiecte banale si le vorbeste cu insufletire cursantilor despre filme, carti, opere de arta si concepte filosofice si psihologice care il inspira. Absolvent de actorie, a cochetat mai apoi cu sectia de regie-film, la care a renuntat repede pentru a-si imbratisa marea dragoste: fotografia. Desi e un practicant meticulos al artei fotografice, de mai bine de 15 ani este si un ghid devotat celor care isi doresc sa cunoasca mai in profunzime universul artelor vizuale. In decembrie 2019, a depasit 10.000 de ore de predare, pragul critic stabilit de Anders Ericsson in atingerea expertizei intr-un anumit domeniu. Cand nu e prins cu predarea sau cu activitatile administrative ii place sa petreaca timp de calitate cu ariciul Willy, mascota scolii de fotografie si modelul lui preferat.
“M-am apropiat de imagine natural. De la primele experiente vizuale. De la basmele din cartile cu povesti nemuritoare, de la fiecare punere in scena pe vinilurile anilor ’80, am fost prins in universul vizualului inchipuit. O lume minunata, dar de care am devenit constient mult mai tarziu. Ca o limba pe care o vorbesti corect fara sa stii ca are si reguli. Si o vorbesti corect doar pentru ca ai fost suficient de norocos sa te afli in compania potrivita in timp ce o inveti. Spectacolele de la Tandarica si de la Creanga, apoi de la teatrele de oameni mari si nenumaratele filme vazute au construit mai departe pasiunea mea pentru imagine. Facultatea mi-a deschis drumul spre un vizual controlat. Spectacolele se transforma din divertisment in subiect de analiza. Pasul de la „imi place, dar nu stiu de ce” la „e bine facut pentru ca…” nu te face creator. Dar te face constient de regulile creatiei. Ca student la actorie vezi imagine, produci imagine, analizezi imagine. Intalnirea cu fotografia s-a produs in facultate, dintr-o intamplare. Dar faptul ca astazi, 21 ani mai tarziu, eu si fotografia suntem mai apropiati ca oricand nu imi mai pare o coincidenta. In cei peste 15 ani de cand construiesc si sustin cursuri de fotografie am avut ocazia sa ma intreb: daca te-ai putea intoarce in timp, ai alege sa faci acelasi lucru? Categoric!” – Razvan

Paul Păun

“ Pentru mine totul a inceput ca o joaca, atunci cand, la doar 7 ani, am primit un aparat de fotografiat pe post de jucarie. Armam, incadram si declansam, exact cum vazusem ca facea tatal meu. In 1990, am realizat primele fotografii cu demonstratiile din Piata Universitatii si chiar cateva imagini la Mineriada din 13-14 iunie. Aveam doar 13 ani la acea vreme. Din acel moment, pasiunea pentru fotografie a devenit o materie permanenta de studiu. Din echipa RGB Photography fac parte inca din 2013. Am realizat alaturi de Razvan multe proiecte frumoase si continuam cu experiente noi pentru ca iubim fotografia. Pur si simplu. In prezent sunt lectorul mai multor cursuri de fotografie, pe care le sustin cu entuziasm si dedicare. Una dintre pasiunile mele de suflet a ramas fotografia pe film si sunt tare incantat sa invat cursantii sa practice fotografia clasica. Satisfactia de a vedea un cursant emotionat, care traieste pentru prima oara aparitia propriei fotografii pe hartie foto-argentica in tava cu revelator, este pentru mine, fara margini. Mergand mai departe in tainele fotografiei, am aprofundat studiul luminii si al culorii pentru a intelege cum si de ce vedem tot ce ne inconjoara. Am dezvoltat comunicarea si empatia, am antrenat ochiul si mintea sa vada momentul decisiv al declansarii si asa am reusit sa culeg imagini cu continut si poveste care sa transmita emotie privitorului. Toate aceste cunostinte le ofer in cadrul cursurilor mele, unde, din interactiunea noastra, imi doresc ca voi sa percepeti natura fotografiei ce se contureaza in mintea voastra inainte de a duce aparatul la ochi si a declansa. Satisfactia mea ca lector este bucuria voastra de a descoperi natura fotografiei si de a pune in practica experientele de la curs. Pentru ca tu trebuie sa fii intru totul stapan pe imaginile pe care realizezi. Fii creativ! Exprima-te liber! Transpune-ti viziunea in fiecare fotografie! Bruce Gilden, fotograf Magnum, spunea: “That’s the trick in photography: You put who you are in the photograph.” Te astept la un alt fel de aventura: despre cum sa vezi ceea ce nu vezi.” – Paul