...

CURSUL DE FOTOGRAFIE NIVEL MEDIU

Ce vrei invata la acest curs Folosesti bliturile externe TTL si bliturile de studio. Tehnici creative si speciale de fotografiere […]

Avatar utilizator
Trainer
RĂZVAN BULUȘ
Categorii
Color, In clasa, Nivel mediu
Recenzii
 

Ce vrei invata la acest curs

Fotografii de la curs

Descriere curs

Cursul este destinat fotografilor cu nivel mediu de cunostinte si abordeaza cele mai frecvente directii de studiu ale acestora. Este structurat in module independente care abordeaza teme teoretice, dar mai ales practice: folosirea bliturilor externe TTL si a bliturilor de studio, studiul luminii, fotografia cu impact – analizarea interactiva a celor mai importante elemente care determina succesul unei fotografii, tehnici speciale de fotografiere – abordarea practica si creativa a subiectelor dificile, dinamice sau translucide si fotocompozitia avansata – gramatica vizuala a unei imagini construite corect.

Detalii organizatorice

Frecventa cursului: 03.07.2024 – 14.08.2024, saptamanal – miercuri, intre 19:00 si 21:00.

Taxa achitata integral: 1400 lei/persoana.

Locatie: Sediul RGB Photography din Bucuresti, Calea Victoriei, Nr 120.

Pentru inscriere sunt necesare: o copie dupa CI si achitarea taxei de curs.

Se acorda diploma de participare la cerere.

Inscrierea la fiecare grupa se face in limita locurilor disponibile.

Despre trainer

Avatar utilizator

RĂZVAN BULUȘ

Razvan e un povestitor innascut. Este sufletul si inspiratia din spatele RGB Photography, care vine mereu cu cele mai neconventionale proiecte si teme de gandire. Duce cursantii in ture foto pe munte si developeaza filmele alaturi de ei direct la cabana. Construieste camere foto din obiecte banale si le vorbeste cu insufletire cursantilor despre filme, carti, opere de arta si concepte filosofice si psihologice care il inspira. Absolvent de actorie, a cochetat mai apoi cu sectia de regie-film, la care a renuntat repede pentru a-si imbratisa marea dragoste: fotografia. Desi e un practicant meticulos al artei fotografice, de mai bine de 15 ani este si un ghid devotat celor care isi doresc sa cunoasca mai in profunzime universul artelor vizuale. In decembrie 2019, a depasit 10.000 de ore de predare, pragul critic stabilit de Anders Ericsson in atingerea expertizei intr-un anumit domeniu. Cand nu e prins cu predarea sau cu activitatile administrative ii place sa petreaca timp de calitate cu ariciul Willy, mascota scolii de fotografie si modelul lui preferat.
“M-am apropiat de imagine natural. De la primele experiente vizuale. De la basmele din cartile cu povesti nemuritoare, de la fiecare punere in scena pe vinilurile anilor ’80, am fost prins in universul vizualului inchipuit. O lume minunata, dar de care am devenit constient mult mai tarziu. Ca o limba pe care o vorbesti corect fara sa stii ca are si reguli. Si o vorbesti corect doar pentru ca ai fost suficient de norocos sa te afli in compania potrivita in timp ce o inveti. Spectacolele de la Tandarica si de la Creanga, apoi de la teatrele de oameni mari si nenumaratele filme vazute au construit mai departe pasiunea mea pentru imagine. Facultatea mi-a deschis drumul spre un vizual controlat. Spectacolele se transforma din divertisment in subiect de analiza. Pasul de la „imi place, dar nu stiu de ce” la „e bine facut pentru ca…” nu te face creator. Dar te face constient de regulile creatiei. Ca student la actorie vezi imagine, produci imagine, analizezi imagine. Intalnirea cu fotografia s-a produs in facultate, dintr-o intamplare. Dar faptul ca astazi, 21 ani mai tarziu, eu si fotografia suntem mai apropiati ca oricand nu imi mai pare o coincidenta. In cei peste 15 ani de cand construiesc si sustin cursuri de fotografie am avut ocazia sa ma intreb: daca te-ai putea intoarce in timp, ai alege sa faci acelasi lucru? Categoric!” – Razvan

Nivel mediu.
Daca stii sa setezi punctul de focalizare, modul de focalizare, exponometrul, programul (P, A, S sau M), timpul de expunere si diafragma, profunzimea de camp, white-balance-ul, obiectivul, distanta focala si filtrul potrivite in majoritatea situatiilor de fotografiere, e foarte probabil sa ai un nivel mediu.
Camera foto, trepied si blit extern.

0.0

Rating
0
0
0
0
0

Bliturile externe TTL si bliturile de studio
Moduri de functionare: modul TTL, modul Manual
Blitul ca lumina principala
Blitul ca lumina secundara
Blitul wireless
Bliturile de studio si accesorii
Iluminarea cu o sursa
Iluminarea cu doua surse
Iluminarea cu trei surse
Aplicatii practice in studio

Lumina
Caracteristicile luminii
Cantitatea de lumina
Calitatea luminii
Unghiului luminii
Culoarea luminii
Contrastul luminii

Tehnici speciale de fotografiere
Tehnici speciale de fotografiere de interior si de exterior
Tehnici abordate practic, demonstrate si exersate individual
Tehnici creative pentru imagini cu impact vizual
Subiecte, scene si situatii dificile: subiecte in miscare; apa, fum, scantei; diverse tipuri de dinamica

Fotocompozitie
Elemente de fotocompozitie (punctul, linia, forma)
Traseul compozitional
Exercitii de vizualizare
Importanta culorii in fotocompozitie

1,400.00 lei
lose money