...

CREATIVITATE IN FOTOGRAFIE

Ce vei invata la acest curs? Abordezi orice tema dupa principiul “thinking out of the box” Incluzi in fotografia ta […]

Ce vei invata la acest curs?

Fotografii de la curs

Descriere curs

Cursul se adreseaza celor care doresc sa isi dezvolte creativitatea si capacitatea de a obtine idei noi, cu aplicabilitate in fotografie. Propunem la fiecare intalnire asocierea unui concept de creativitate cu unul de compozitie, precum si o locatie potrivita pentru a pune în practica proiectul.
Scopul cursului este de a exersa si dezvolta imaginatia fotografica a participantilor si de a oferi solutii utile pentru imagini inedite.
La nivel tehnic, dar mai ales la nivel creativ.

Detalii organizatorice

Frecventa cursului: 15.04 – 29.04.2024 luni, intre 19:00 si 21:00.

Locatie: Sediul RGB Photography din Bucuresti, Calea Victoriei, Nr 120.

Pentru inscriere sunt necesare: o copie dupa CI si achitarea taxei de curs.

Se acorda diploma de participare la cerere.

Inscrierea la fiecare grupa se face în limita locurilor disponibile.

Despre trainer

Avatar utilizator

RĂZVAN BULUȘ

Razvan e un povestitor innascut. Este sufletul si inspiratia din spatele RGB Photography, care vine mereu cu cele mai neconventionale proiecte si teme de gandire. Duce cursantii in ture foto pe munte si developeaza filmele alaturi de ei direct la cabana. Construieste camere foto din obiecte banale si le vorbeste cu insufletire cursantilor despre filme, carti, opere de arta si concepte filosofice si psihologice care il inspira. Absolvent de actorie, a cochetat mai apoi cu sectia de regie-film, la care a renuntat repede pentru a-si imbratisa marea dragoste: fotografia. Desi e un practicant meticulos al artei fotografice, de mai bine de 15 ani este si un ghid devotat celor care isi doresc sa cunoasca mai in profunzime universul artelor vizuale. In decembrie 2019, a depasit 10.000 de ore de predare, pragul critic stabilit de Anders Ericsson in atingerea expertizei intr-un anumit domeniu. Cand nu e prins cu predarea sau cu activitatile administrative ii place sa petreaca timp de calitate cu ariciul Willy, mascota scolii de fotografie si modelul lui preferat.
“M-am apropiat de imagine natural. De la primele experiente vizuale. De la basmele din cartile cu povesti nemuritoare, de la fiecare punere in scena pe vinilurile anilor ’80, am fost prins in universul vizualului inchipuit. O lume minunata, dar de care am devenit constient mult mai tarziu. Ca o limba pe care o vorbesti corect fara sa stii ca are si reguli. Si o vorbesti corect doar pentru ca ai fost suficient de norocos sa te afli in compania potrivita in timp ce o inveti. Spectacolele de la Tandarica si de la Creanga, apoi de la teatrele de oameni mari si nenumaratele filme vazute au construit mai departe pasiunea mea pentru imagine. Facultatea mi-a deschis drumul spre un vizual controlat. Spectacolele se transforma din divertisment in subiect de analiza. Pasul de la „imi place, dar nu stiu de ce” la „e bine facut pentru ca…” nu te face creator. Dar te face constient de regulile creatiei. Ca student la actorie vezi imagine, produci imagine, analizezi imagine. Intalnirea cu fotografia s-a produs in facultate, dintr-o intamplare. Dar faptul ca astazi, 21 ani mai tarziu, eu si fotografia suntem mai apropiati ca oricand nu imi mai pare o coincidenta. In cei peste 15 ani de cand construiesc si sustin cursuri de fotografie am avut ocazia sa ma intreb: daca te-ai putea intoarce in timp, ai alege sa faci acelasi lucru? Categoric!” – Razvan

Nu. Exercitiile se adreseaza tuturor celor care vor sa isi dezvolte creativitatea, indiferent de domeniul in care vor ulterior sa o puna in aplicare.
Cei care nu stapanesc bine camera foto se vor bucura de workshop, fara a putea insa pune in practica temele fotografice propuse.
Da. La fiecare intalnire exersam tehnici creative de fotografiere.

3 concepte de creativitate sunt propuse si explicate
3 locatii din Bucuresti sunt destinatiile noastre pentru aplicarea conceptelor creative
3 teme fotografice sunt abordate practic
3 proiecte inedite va pun la incercare creativitatea
3 puncte de vedere si abordare a unei fotografii

400.00 lei