REVELATIA GRIURILOR

Exista multe feluri de a vorbi despre Revelatia Griurilor – expozitia de fotografie si pictura alb-negru semnata de Mihaela Tasulea, dar eu cred ca cel mai bine ar putea fi descrisa ca fiind o colectie deosebita de picturi si fotografii umane.

In aparenta subiecte simple, Mihaela atrage privitorul prin tehnica si abordare suficient de mult incat sa ajunga sa ii vorbeasca prin fiecare imagine direct si cat mai personal. Plimbandu-ne prin incaperile cu lucrari, picturile deveneau una cu fotografia si invers. Majoritatea invitatilor am simtit acest lucru. Totul era gingas, delicat, luminos, estetic, real, natural si fara efort. Un ceas vechi de buzunar devine o metafora pentru felul in care ajungem sa ne petrecem timpul. Varfurile de brazi si trenul ne duc cu gandul la aventurile pe care ni le propunem, dar pe care nu ajungem niciodata sa le facem. Un pui de pisica ne priveste dojenitor din rama, un camp de maci ne reaminteste de vremea calda ce nu mai vine.

Imaginile provoaca reactii si redau valuri de trairi in feluri neasteptate, fara a fi nevoie de zgomotul culorilor. Anul trecut am avut ocazia sa fiu colega Mihaelei la Cursul de Fotografie Digitala Alb-Negru si privindu-i cu atentie fotografiile aduse la teme mi-am dat seama ca autoarea a inteles esenta imaginii alb-negru si m-am bucurat ca a acceptat provocarea de a aduce si in pictura sa aceasta formula. In fond, sunt putini artisti care se pot lauda cu naturaletea de a picta fara culori. Asa cum urma sa aflam in cadrul discursului ei, intuiam faptul ca Mihaelei nu ii este greu sa termine un astfel de proiect. Totul ii face placere, fiecare gest pe care il face cu pensula sau fiecare click, totul decurge firesc pentru ea. Raspunde extrem de sincer la intrebarile lui Razvan, si ne emotioneaza cu fiecare raspuns. Ne vorbeste despre bucuria de a nu putea dormi de dragul unui proiect nou, despre cum e sa iti urmezi visul in ciuda dificultatilor, si mai ales despre cat de mult isi doreste sa continue pe acest drum. Nu putem decat sa ne bucuram, si sa ii multumim din nou ca ne-a oferit sansa de a vedea cum alb-negru poate aduce culoare in fiecare dintre noi.

Autor: Andreea Doria Petre

Distribuie :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *