Fotografia Alb-negru Pe Film

Propunem pasionatilor de fotografie, experienta unica a developarii peliculei si a hartiei fotoargentice, oferind chiar si incepatorilor posibilitatea initierii in fotografie intr-un mod inedit, mult mai aproape de originea artei fotografice. De ce alb negru? Pentru ca formele, lumina si contrastele sunt percepute cu o sensibilitate sporita in lipsa culorilor. Fotografia pe film educa fotograful sa fie mai atent la compozitie si mai creativ, lasand detaliile tehnice pe plan secundar. Aparitia imaginilor pe hartie in tavita de revelator va fi de neuitat. Te asteptam!

Urmatoarea grupa: IN CURAND

Numar de locuri: 4
Lector: Paul Paun

Cursul se va desfasura la studioul Grain Photography, Bd-ul Basarabia 256, complex Faur.
La toate cursurile si workshopurile RGB Photograhy sunt respectate cu strictete masurile de prevenire si combatere a infectarii cu Sars-Cov2, in contextul pandemiei de Coronavirus.

Taxa: 800 lei/persoana
Plata poate fi facuta la sediul nostru cu numerar. Pentru plata prin virament bancar gasiti detaliile la CONTACT.
Pentru inscriere sunt necesare o copie dupa CI si achitarea taxei de curs.
Inscrierea la fiecare grupa se face in limita locurilor disponibile.

Programa:

Aparate de fotografiat cu film – ce aparat cu film iti este mai potrivit?
Bazele expunerii – elemente de baza despre expunerea in fotografie (timpul de expunere, diafragma, sensibilitatea materialului fotosensibil).
Predarea aparatelor de fotografiat si filmelor pe care cursantii le vor utiliza pe perioada cursului. Fiecare cursant isi poate aduce propriul aparat de fotografiat, daca este testat.

Developarea filmului alb negru – prezentare teoretica interactiva cu hands-on, a procedeului de developare a filmului alb-negru, a echipamentelor utilizate, precum si a optiunilor de a controla contrastul si granulatia peliculei. Explicarea metodelor de corectie “push-pull”.
Practica: fiecare cursant va developa filmul alb-negru pe care l-a expus. Importanta filtrelor colorate in fotografia alb-negru. Scanarea negativelor si digitizarea imaginilor. Practica cu scanerul digital Epson V850 Pro – fiecare cursant va exersa utilizarea scanner-ului. Vizionarea fotografiilor scanate ale cursantilor.

Developarea hartiei fotoargentice – prezentare teoretica urmata de practica – impresionarea si developarea hartiei fotografice de catre fiecare cursant cu imagini de pe propriul negativ. Uscarea fotografiilor in uscatorul cu aer cald si taierea acestora cu ghilotina.

Site-ul dedicat Cursului de Fotografie Alb-Negru pe Film: https://filmalbnegru.ro

Intrebari si raspunsuri

I:Am nevoie de aparat foto pe film pentru workshop?
R:Da. Il poti folosi pe al tau sau poti imprumuta unul de la noi.

I: Ce trebuie sa mai aduc la workshop?
R: Entuziasmul. Restul materialelor te asteapta aici.

I: Voi developa eu filmele expuse?
R: Da.

I: Voi imprima eu pe hartie fotosensibila imagini de pe film?
R: Da.

I: Se acorda diploma la final?
R: Acordam la cerere diploma de participare.

Pentru inscrieri ne puteti contacta la:
Telefon: 0755.10.80.79
E-mail: rgbfotocurs@gmail.com

Fotografia Alb-negru Pe FilmAna Maria Merca
Call Now Button0755108079