Cursul de fotografie
Urmatorul curs: 29 Martie 2017

Cursul de Fotografie, acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei in 2008, este primul curs RGB Photography. Ti se potriveste perfect daca esti incepator. La finalul cursului vei ajunge la un nivel mediu de cunostinte. Este important sa stii ca e un curs dedicat fotografiei digitale, dinamic si interactiv, dar in acelasi timp intesiv si solicitant. In prima parte clarificam majoritatea aspectelor tehnice ale camerei foto, obiectivelor si accesoriilor fotografice. Urmeaza compozitia in care ne familiarizam cu cele mai importante reguli si optiuni estetice pentru o imagine buna. Istoria fotografiei isi face loc intr-un fel anume pe care preferam sa il tinem secret. Dezvaluim doar ca una dintre lectii, dedicata fotografiei clasice, demonstreaza developarea filmului foto si imprimarea pe hartie fotosensibila. Modulele creative maresc si mai mult poderea aplicatiilor practice care se desfasoara majoritatea in Bucuresti, in studioul foto, in parcuri, muzee de arta, expozitii. Pentru fotografia de peisaj petrecem cu fiecare grupa un weekend la munte. Te vom surprinde si cu excursii foto spontane, concursuri, teme intractive, teme de grup. Certificatul eliberat in urma examenului de absolvire atesta specializarea ta in meseria Fotograf.


Urmatoarea grupa: Grupa Februarie: 2017
Data de incepere: 29.03.2017
Perioada de desfasurare: 29.03.2017 – 16.06.2017
Zilele de desfasurare: miercuri si vineri intre 19.00 – 22.00
Numar de locuri: 16

Taxa: 1900 lei/persoana*
*taxa poate fi achitata in trei rate lunare. In cazul achitarii integrale la inscriere se acorda 300 lei reducere. In cazul retragerii de la curs, ulterior datei de incepere a cursului, taxa achitata nu va fi restituita. Inscrierea la fiecare grupa se face in limita locurilor disponibile. Pentru inscriere sunt necesare o copie dupa CI si achitarea taxei de curs.

Documentele necesare pentru examenul final: copie carte de identitate, copie certificat de nastere, copie ultima diploma de studii, copie certificat casatorie (doar in cazul schimbarii de nume prin casatorie). La absolvirea Cursului de Fotografie se va elibera, in urma promovarii examenului final, certificatul acordat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania.

Programa
Notiuni introductive (fotografia ca arta, limbaj si stil in fotografie, perceperea psihica a imaginii, principiile fotografiei)
Istoria fotografiei
Tehnica fotografica (principii functionale, expunerea, focalizarea, temperatura de culoare, balansul la alb)
Echipamentele fotografice (camere foto, obiective, filtre, blituri, trepiede, accesorii, echipamente specifice de studio)
Lumina (calitatea luminii, directia luminii, tipuri de lumina, temperatura de culoare)
Culoarea (perceperea culorii, influenta emotionala a culorii, culoarea – element de fotocompozitie)
Fotocompozitie (elemente de fotocompozitie, legi de fotocompozitie, exercitii practice)
Portret (echipamente specifice, portret informal, portret formal, portret in studio, portret in exterior, organizarea sedintei foto, comunicarea cu modelul)
Peisaj (echipamente specifice, planificarea si abordarea peisajului, tehnici de fotografiere)
Fotografie de arhitectura (echipamente specifice, planificarea si abordarea fotografiei de arhitectura, tehnici de fotografiere)
Macrofotografie (echipamente specifice, particularitati de ordin tehnic, planificarea si abordarea macrofotografiei, tehnici de fotografiere)
Fotografia de noapte (echipamente specifice, planificarea si abordarea fotografiei de noapte, tehnici de fotografiere)
Fotografia alb-negru (impactul vizual si psihologic al fotografiei alb-negru, tehnici de prelucrare digitala, alb-negru vs. color)
Prelucrarea digitala a imaginii (abordarea si organizarea prelucrarii digitale, work flow, tehnici de baza)
Pregatirea si organizarea portofoliului

Intrebari frecvente:
I: Pot veni daca nu am niciun fel de cunostinte despre fotografie?
R: Da, pornim de la zero.

I: Pot sa vin daca fac deja fotografii, dar am lacune si inca nu inteleg pe deplin functionarea camerei?
R: Da, vei avea ocazia sa iti completezi cunostintele si sunt sigur ca vei fi mult mai motivat sa studiezi, la ce teme ti-am pregatit.

I: Ce camera foto imi trebuie?
R: Este binevenita orice camera digitala cu setari manuale. Poate fi mirorrless, DSLR sau compacta.

I: Care este nivelul minim de dotare pentru acest curs?
R: Camera foto si trepiedul.

I: Taxa de curs include si taxa de examen?
R: Da.

Formular de inscriere:

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Mesaj

Cursul de fotografie
Urmatorul curs: 29 Martie 2017
Ana Maria Merca