Fotografia Alb-negru Pe Film

Cursul de fotografie alb-negru pe film propune pasionatilor de fotografie, experienta unica a developarii peliculei si a hartiei fotoargentice, oferind chiar si incepatorilor posibilitatea initierii in fotografie intr-un mod inedit, mult mai aproape de originea artei fotografice. De ce alb negru? Pentru ca formele, lumina si contrastele sunt percepute cu o sensibilitate sporita in lipsa culorilor. Fotografia pe film educa fotograful sa fie mai atent la detalii si mai creativ, lasand chestiunile tehnice pe plan secundar.

Urmatoarea grupa: 26.11.2021 – 28.11.2021
Desfasurare curs:
– vineri, 26.11.2021 intre 19:00 si 21:30;
– sambata, 27.11.2021 intre 12:00 si 18:00;
– duminica, 28.11.2021 intre 12:00 si 18:00.
Numar de locuri: 4
Lector: Paul Paun

Cursul se va desfasura la studioul Grain Photography, bd-ul Basarabia 256, complex Faur.
La toate cursurile si workshopurile RGB Photograhy sunt respectate cu strictete masurile de prevenire si combatere a infectarii cu Sars-Cov2, in contextul pandemiei de Coronavirus.

Taxa: 700 lei/persoana
Plata poate fi facuta la sediul nostru cu numerar. Pentru plata prin virament bancar gasiti detaliile la CONTACT.
Pentru inscriere sunt necesare o copie dupa CI si achitarea taxei de curs.
Inscrierea la fiecare grupa se face in limita locurilor disponibile.

Programa:

– Aparate de fotografiat clasice/Expunerea/Photowalk Scurta istorie a fotografiei Expunerea – elemente de baza despre expunerea in fotografie (timpul de expunere, diafragma, sensibilitatea materialului fotosensibil) Prezentare teoretica interactiva cu hands-on, a aparatelor clasice de fotografiat, rangefinder, SLR, a sistemelor de focalizare si masurare a expunerii precum si a formatelor de film utilizate. Sunt prezentate peste 10 tipuri diferite de aparate clasice de fotografiat cu film lat si film ingust. Prezentarea si predarea aparatelor de fotografiat pe care cursantii le vor utiliza pe perioada cursului. Fiecare cursant isi poate aduce propriul aparat de fotografiat.

– Developarea filmului alb negru Prezentare teoretica interactiva cu hands-on, a procedeului de developare a filmului alb-negru, a echipamentelor utilizate, precum si a optiunilor de a controla contrastul si granulatia peliculei. Explicarea procedeurilor de corectie “push-pull”. Practica: fiecare cursant va developa filmul alb-negru pe care l-a expus. Practica: taierea si stocarea negativului in mape speciale. Punem la dispozitie in mod gratuit, pentru fiecare cursant, optiunea de scanare digitala a negativului.

– Filtre/Scanare/Procedeul de developare a hartiei fotoargentice Importanta filtrelor colorate in fotografia alb-negru. Fotografia in infrarosu – efecte si metode de lucru. Scanarea negativelor – teorie despre tipurile de scannere digitale de film si utilizarea acestora. Practica cu scanerul digital – fiecare cursant va exersa utilizarea scanner-ului. Prezentarea procedeului de impresionare si developare a hartiei fotoargentice si a aparaturii de laborator. Scopul si utilizarea filtrelor colorate la impresionarea hartiei fotoargentice alb/negru. Vizionarea fotografiilor scanate ale cursantilor – discutii libere

– Practica: Developarea hartiei fotoargentice Practica: Impresionarea si developarea hartiei fotografice de catre fiecare cursant cu imagini de pe propriul negativ, prin utilizarea uneltelor de laborator puse la dispozitie de scoala. Practica: Procedeu special de tonare sepia a fotografiilor alb-negru. Fiecare cursant isi poate alege sa toneze sepia o imagine imprimata pe hartie alb/negru. Practica: Uscarea fotografiilor in uscatorul cu aer cald si taierea acestora cu ghilotina.

Site-ul dedicat Cursului de Fotografie Alb-Negru pe Film: https://filmalbnegru.ro

Intrebari si raspunsuri

I:Am nevoie de aparat foto pe film pentru workshop?
R:Da. Il poti folosi pe al tau sau poti imprumuta unul de la noi.

I: Ce trebuie sa mai aduc la workshop?
R: Entuziasmul. Restul materialelor te asteapta aici.

I: Voi developa eu filmele expuse?
R: Da.

I: Voi imprima eu pe hartie fotosensibila imagini de pe film?
R: Da.

I: Se acorda diploma la final?
R: Acordam la cerere diploma de participare.

Pentru inscrieri ne puteti contacta la:
Telefon: 0755.10.80.79
E-mail: rgbfotocurs@gmail.com

Fotografia Alb-negru Pe FilmAna Maria Merca
Call Now Button0755108079