Cursul de fotografie
25 martie 2020

Primul curs RGB Photography, autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei inca din 2008. Este un curs dinamic si interactiv, construit cu gandul la pasionatii de fotografie, incepatori sau cu nivel mediu de cunostinte. In prima parte clarificam aspectele tehnice ale camerei, obiectivelor si accesoriilor fotografice. Continuam cu fotocompozitia si ne familiarizam cu cele mai importante principii si optiuni estetice pentru o fotografie de impact. A doua parte a cursului este constituita din modulele creative in care exploram impreuna cele mai importante genuri foto. Practica reprezinta componenta de baza a evolutiei fotografice si de aceea se intinde pe toata perioada cursului, desfasurandu-se in Bucuresti, in studioul foto, in parcuri, muzee de arta, expozitii, precum si afara Bucurestiului, in excursiile de weekend pe care le stabilim impreuna la inceput de curs. Te vom surprinde cu teme interactive, concursuri si proiecte de grup.
Certificatul eliberat de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, in urma promovarii examenului de absolvire, atesta specializarea ta in meseria de Fotograf (cod COR 343101).

Urmatoarea grupa: Grupa 63
Perioada de desfasurare: 25.03.2020 – 26.06.2020
Zilele de desfasurare: miercuri si vineri intre 19.00 – 22.00
Numar de locuri: 16
Lector: Razvan Bulus

Taxa: 2500 lei/persoana, poate fi achitata in trei rate lunare.
Taxa: 2100 lei/persoana, achitata integral la inscriere.

In cazul achitarii integrale la inscriere acordam 400 lei reducere.
Plata poate fi facuta la sediul nostru cu numerar sau card. Pentru plata prin virament bancar gasiti detaliile la CONTACT.
Pentru inscriere sunt necesare o copie dupa CI si achitarea taxei de curs.
Inscrierea la fiecare grupa se face in limita locurilor disponibile

Documentele necesare pentru examenul final: copie carte de identitate, copie certificat de nastere, copie ultima diploma de studii, copie certificat casatorie (doar in cazul schimbarii de nume prin casatorie).

Programa
Notiuni introductive (fotografia ca arta, limbaj si stil in fotografie, perceperea psihica a imaginii, principiile fotografiei)
Istoria fotografiei
Tehnica fotografica (principii functionale, expunerea, focalizarea, temperatura de culoare, balansul la alb)
Echipamentele fotografice (camere foto, obiective, filtre, blituri, trepiede, accesorii, echipamente specifice de studio)
Lumina (calitatea luminii, directia luminii, tipuri de lumina, temperatura de culoare)
Culoarea (perceperea culorii, influenta emotionala a culorii, culoarea – element de fotocompozitie)
Fotocompozitie (elemente de fotocompozitie, legi de fotocompozitie, exercitii practice)
Portret (echipamente specifice, portret informal, portret formal, portret in studio, portret in exterior, organizarea sedintei foto, comunicarea cu modelul)
Peisaj (echipamente specifice, planificarea si abordarea peisajului, tehnici de fotografiere)
Fotografie de arhitectura (echipamente specifice, planificarea si abordarea fotografiei de arhitectura, tehnici de fotografiere)
Macrofotografie (echipamente specifice, particularitati de ordin tehnic, planificarea si abordarea macrofotografiei, tehnici de fotografiere)
Fotografia de noapte (echipamente specifice, planificarea si abordarea fotografiei de noapte, tehnici de fotografiere)
Fotografia alb-negru (impactul vizual si psihologic al fotografiei alb-negru, tehnici de prelucrare digitala, alb-negru vs. color)
Prelucrarea digitala a imaginii (abordarea si organizarea prelucrarii digitale, work flow, tehnici de baza)
Pregatirea si organizarea portofoliului

Intrebari frecvente:
I: Pot veni daca nu am niciun fel de cunostinte despre fotografie?
R: Da, pornim de la zero.

I: Pot sa vin daca fac deja fotografii, dar am lacune si inca nu inteleg pe deplin functionarea camerei?
R: Da, vei avea ocazia sa iti completezi cunostintele si sunt sigur ca vei fi mult mai motivat sa studiezi, la ce teme ti-am pregatit.

I: Ce camera foto imi trebuie?
R: Este binevenita orice camera digitala cu setari manuale. Poate fi mirorrless, DSLR sau compacta.

I: Care este nivelul minim de dotare pentru acest curs?
R: Camera foto si trepiedul.

I: Taxa de curs include si taxa de examen?
R: Da.

Pentru inscrieri ne puteti contacta la:
Telefon: 0755.10.80.79.
E-mail: rgbfotocurs@gmail.com

  • Gabriela VecerdeaO călătorie de două luni și jumătate în care am petrecut timp de calitate. În care am învățat fotografie într-un mod neașteptat și minunat. În care fiecare lecție, vizită la muzeu sau ieșire în natură mi-a adus un plus de încredere. Este vorba de ceea ce spunea Marcel Proust: "Adevărata călătorie a descoperirii presupune nu să cauți peisaje noi, ci să vezi cu ochi noi". Aș recomanda acest curs? Da. Din toată inima.
  • Mihaela TasuleaRGB este mai mult decat o şcoala care m-a învăţat despre tehnică fotografică, este o şcoală unde am învățat despre cultură vizuală. Ba chiar mai mult - a fost o experiență de viață, poate cea mai bună din viața asta, unde am învățat de la cel mai bun lector ce înseamnă să îți faci cu pasiune meseria si să transformi munca în placere.
  • Horia PetrescuHmmm, nu stiu cu ce sa incep... Cu exceptionala pasiune a lui Razvan pentru fotografie si pentru arta in general? cu exceptionalul mod de predare? cu workshopurile pe care le-am facut? sunt mult prea multe... Au fost 3 luni de curs pentru incepatori extraordinare, urmate de inca 2 luni la avansati si sper sa nu se termine aici :) Va incurajez pe toti sa urmati cursurile RGB... veti avea parte de o experienta unica!
  • Constantin MindruRazvan nu e doar un bun profesor si fotograf, dar si un foarte talentat entertainer! Daca te simti atras de fotografie, ai simtul umorului si vrei sa fii inconjurat de oameni minunati, incearca un curs cu Razvan Bulus! Am absolvit in 2008 un curs la care printre alti lectori era si Razvan. Un om de nota 10!
  • Alexandru FarcaLocul in care nu inveți cum să apeși pe declanșator ci când, locul în care fotografia devine o ușă deschisă către pictură, film, carte, știință și o reflecție către lumea ta interioară.
Cursul de fotografie
25 martie 2020
Ana Maria Merca
0755108079